Bârlad, noiembrie 2012 – martie 2013
Rulment. Atelier de educație alternativă
Am lucrat timp de cinci luni împreună cu 16 elevi de liceu din Bârlad pentru a identifica și studia subiecte locale. A fost o experienţă frumoasă la finalul căreia participanții au învăţat cum pot fi folosite metode și tehnici de cercetare pentru a înţelege ce se întâmplă în comunitatea din care fac parte.
La finalul proiectului, in saptamâna dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare (1-5 aprilie 2013), Asociatia Vira a fost prezenta in liceele din Bârlad cu proiectul Rulment- Atelier de Educatie Alternativa. Am proiectat si am discutat pe marginea filmelor realizate in cadrul proiectului. Activitatile la care au participat un numar total de 250 de elevi au fost un bun prilej pentru a impartasi din experientele atelierului, precum si pentru a dezvolta impreuna cu elevii noi posibilitati de implicare in viata comunitatii.
Parteneri instituţionali: Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Pedagogic Ioan Popescu
Participanți: Andreea Crăciun (Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”), Ştefan Mihoci (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”), Florina Vasilache (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”), Alexandra Diaconu (Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”), Ariadna Roman (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”), Ecaterina Comănescu (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”), Elena Borcea (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”), Dragos Musteaţă (Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuţă”), Lucian Ibanescu (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”), Răzvan Ifrim (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”), Andreea Sălăvastru (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”), Vlad Poenescu (Colegiul Naţional „Gheorghe Roșca Codreanu”)
Echipa Vira: Matei Budeș, Bogdan Pălici, Andrei Crăciun