Featured

Primul meu film documentar [14], Bârlad, 2017

Info

În 2012 organizam la Bârlad ceea ce avea să fie începutul atelierelor de film documentar pentru liceeni – „Rulment. Atelier de educație alternativă”. Nu știam încotro ne va duce atelierul pilot Rulment, dar am ajuns în șase ani să facem 13 ateliere dedicate liceenilor, Primul Meu Film Documentar [PMFD], în București, Tulcea, Sibiu, Caracal, Blaj și Cahul (Republica Moldova). Ne-am dorit întotdeauna să ajungem înapoi la Bârlad, pentru cel puțin încă o ediție, și ne bucurăm că această dorința a devenit realitate cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Așteptăm înscrierile voastre până pe 10 octombrie 2017 și să ne întâlnim cât de curând la Bârlad!

***

Dăm întâlnire în perioada octombrie – noiembrie unui număr de 16 liceeni din Bârlad pasionați de film, dornici să învețe etapele realizării unui documentar. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. Atelierul „Primul meu film documentar” se adresează liceenilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care se pot înscrie la atelier prin completarea formularului până la data de 10 octombrie 2017.

Formularul este disponibil aici:

Atelierul „Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care ViraFilms și Asociația Vira l-au dezvoltat în ultimii cinci ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității.

Parteneri

Organizator

Cu sprijinul

Parteneri instituţionali: Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Pedagogic Ioan Popescu

Filme

Momentan nu există niciun film.

Galerie Foto

Momentan nu există nicio imagine în galeria foto.