Featured

Primul meu film documentar [13], Cultura de Casă – București, 2017

Info

Primul meu film documentar. Atelier de film pentru liceeni se întoarce în București! Dăm întâlnire unui număr de 12 liceeni pasionați de film, dornici să învețe etapele realizării unui documentar și curioși să exploreze spațiul urban al cartierelor Crângași, Grozăvești și Giulești. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. Atelierul „Primul meu film documentar” se adresează liceenilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care se pot înscrie la atelier prin completarea acestui formular până la data de 27 septembrie 2017.

„Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care ViraFilms și Asociația Vira l-au dezvoltat în ultimii șase ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității.

Ediția cu numărul 13 a PMFD este realizata în colaborare cu Asociația Homemade Culture ca parte a proiectului „Cultura de casă” finanțat în cadrul Programului București – Oraș Participativ. Filmele vor fi proiectate în premiera în cadrul Festivalul de Film UrbanEye 2017.

Asociația Homemade Culture încurajează stabillirea unei legături strânse între actul artistic și audiență, prin inițierea și dezvoltarea de proiecte culturale, artistice și educaționale, care se desfăoară cu precădere în spațiul domestic. Asociația propune crearea și răspândirea conceputului de cultură de casă prin impunerea pe piața culturală a apartamentului ca spațiu alternativ pentru activități artistice și participă la extinderea publicului consumator de cultură, prin organizarea evenimentelor culturale într-un spațiu familiar, ușor de accesat și prietenos și prin promovarea de manifestări artistice și de educație prin cultură în zone urbane periferice.

Prin proiectul Cultura de Casă, Asociația Homemade Culture vrea să transforme blocul dintr-o unitate administrativă într-una culturală, să nu le renoveze fațadele (ori balcoanele), ci spiritul. Proiectul propune celor interesați metode de a aduce dans, film, ateliere, operă sau expoziții în spațiul locuit.”

Parteneri

Organizat de

Parte a proiectului cultural Cultura de Casă finanțat în cadrul Programului București - Oraș participativ

În parteneriat cu

Parteneri media

Filme

Momentan nu există niciun film.

Galerie Foto